MakuLaku-Minttujäätelö Jäätelökakku

Herkullisen viikonlopun resepti syntyy lakuista ja jäätelöstä – siis MakuLaku-jäätelöstä! Kaurakekseistä ja Pappagallon MakuLaku-minttujäätelöstä loihdit helposti hauskan ja näyttävän jäätelökakun, joka ei jää syömättä.

  • Pohja:
  • 150 g kaurakeksejä (tai muu suosikkikeksisi)
  • 40 g voita
  1. Mittaa kaurakeksit kulhoon ja aja tasaiseksi sauvasekoittimella.
  2. Sulata voi ja lisää keksimuruun.
  3. Pingota leivinpaperi 18-22 cm irtopohjavuoan pohjalle.
  4. Painele keksimuru kevyesti pohjan päälle.
  5. Laita kakkuvuoka pohjineen jääkaappiin odottamaan.

Vinkki! Voit myös hienontaa keksit blenderissä tai laittaa pussiin ja painella muruksi. Suuremmassa vuoassa kakusta tulee matalampi.

  • Täyte:
  • 2 litraa MakuLaku-Minttujäätelöä (4 purkkia)
  1. Nosta jäätelöpurkit jääkaappiin, anna niiden pehmetä noin 20 minuuttia.
  2. Kauho pehmennyt jäätelö purkeista isoon kulhoon.
  3. Vatkaa jäätelö notkeaksi ja kaada vuokaan keksipohjan päälle.
  4. Tasoita jäätelökakun pinta ja peitä kakku kelmulla.
  5. Siirrä kakku pakastimeen 4 tunniksi tai yön yli.

Vinkki! Halutessasi vuoraa kakkuvuoka reunakalvolla, jolloin kakun irrotus helpottuu ja saat kauniit reunat kakkuun!

  • Koristeet:
  • Markkinalakuja
  • Lakritsakastiketta
  • Marenkia
  • 1 Jäätelötötterö
  1. Nosta kakku pakastimesta ja anna olla hetken pöydällä.
  2. Irrota vuoan reunat varovasti.
    Voit hieroa kuumassa vedessä kostutettua liinaa vuoan sivuille, jolloin kakku irtoaa helpommin.
  3. Siirrä kakku tarjoilualustalle ja koristele.
  4. Valuta kakun päälle lakukastiketta.
  5. Kauho kakun päälle marenkia ja tohota pinta.
  6. Täytä jäätelötötterö lakuilla ja kippaa kakun päälle.
  7. Tarjoile kakku hieman pehmenneenä!